Skip to main content

Genuahaven

Purmerend | Genuahaven

Heel Europa

Expertise

Realisatie

Locatie

Purmerend

Status

Gerealiseerd

In opdracht van Wooncompagnie maakte VMX Architects een ontwerp voor een woon-zorgcomplex (WoZoCo) in een nieuwe stadswijk ten zuidwesten van Purmerend. De toekomstige gebruikers zijn senioren, gehandicapten en starters.

Het bouwblok heeft een stedelijke uitstraling dat past bij het gedeelte Stadshoven binnen het Kwadrant Europa, dat het meest nabij het centrum van Purmerend is gelegen.

Collectief binnengebied

De laagbouw is verdeeld in een slechts twee verdiepingen hoog gesloten bouwblok waarop geparkeerd kan worden en sluit qua hoogte aan op de woningen in de directe omgeving. Hierdoor blijft er voldoende licht in de aangrenzende straat en ontstaat ruimte voor een royaal collectief binnengebied. Deze wordt ingericht als semi-openbare tuin en is toegankelijk voor bewoners maar is (overdag) ook opengesteld voor omwonenden en passanten.

Enigszins terugliggend hiervan is een hoogbouwvolume met de seniorenwoningen geplaatst. De hoogbouw is zodanig gesitueerd dat direct omwonenden geen overlast krijgen van schaduwwerking en wind.

Diversiteit

In het gehele blok zijn veel verschillende woningtypes aanwezig: starterswoningen, groepswoningen voor zware zorg en seniorenwoningen met collectieve balkons.

Op de begane grond bevindt zich de ‘social firm’: een collectie maatschappelijke en commerciële voorzieningen met onder meer een kinderdagverblijf, winkelruimte (retail) waaronder een kapper, fietsenmaker en horeca.

De parkeervoorzieningen bevinden zich op het dak van de laagbouw. Deze zijn via een hellingbaan die door het gebouw loopt bereikbaar.

Fotografie: www.roosaldershoff.nl

Project

140 appartementen sociale huurwoningen voor diverse doelgroepen, waarvan 17 sociale huurwoningen worden geëxploiteerd door drie zorgpartijen voor bewoners met indicatie
4 groepswoningen voor ouderen
‘social firm’ van circa 1.000 m²
een kinderdagverblijf circa 280 m²
p
arkeervoorziening met in totaal 116 parkeerplaatsen

Oplevering

2014

Opdrachtgever

Wooncompagnie

Architect

VMX Architects

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over