Skip to main content

De Duinwachter

Zandvoort | De Duinwachter

Schitterend wonen aan de kust

Expertise

Realisatie

Locatie

Zandvoort

Status

In voorbereiding

In verkoop

In Zandvoort, pal aan de boulevard, realiseren wij het project De Duinwachter. Dit project ligt aan de Burgemeester van Alphenstraat en omvat 102 appartementen verdeeld over 2 gebouwen met ieder een eigen entree.

Een hoog mondain gebouw van 11 verdiepingen met 69 koopwoningen en een separaat paviljoen van 4 verdiepingen dat plek geeft aan 33 huurappartementen. De appartementen variëren in woonoppervlakte. Verstopt onder het duin is een meerlaagse parkeergarage voorzien.

De ligging is uniek: het strand aan de voeten en pal aan het duinpark. Vandaar ook de toepasselijke naam ‘de Duinwachter’. De architectuurstijl is bijzonder. De basis daarvoor is gelegd in de vele rondingen die het gebouw vormen. Deze ‘curves’ sluiten naadloos aan bij het glooiende duinlandschap eromheen. In de witte gevels worden zwarte aluminium kozijnen met grote glaspartijen van vloer tot plafond toegepast. Door moderne materialen te combineren met delen van warm hout ontstaat een zeer fraai en levendig beeld. De royale terrassen en balkons volgen de rondingen van het gebouw en variëren in diepte.

Duurzaam

De woningen en de gebouwen zijn uitermate duurzaam. Ze voldoen aan de eisen van BENG (bijna energie neutraal gebouw), zijn uiteraard gasloos, voorzien van hoogwaardige isolatie, verwarmingssysteem met warmtepomp en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Ook de ruimte om de gebouwen is duurzaam: naast de nieuwe aanplant van struiken en bomen, wat CO2 absorbeert, is tegenwoordig uitdroging van de bodem een heel belangrijk thema. Waar nu nog bijna al het regenwater op de locatie in het riool verdwijnt, gaat in de nieuwe situatie geen druppel verloren: al het water, ook dat wat op de daken valt, zal middels infiltratievoorzieningen in de bodem terechtkomen.

De Duinwachter Zandvoort

Project

102 appartementen

Oplevering

2027

Opdrachtgever

ROW Vastgoed

Architect

Hooyschuur architecten & adviseurs

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over