Skip to main content
Nieuws

Infocentrum Ankie’s Hoeve geopend

By 3 juni 2022juli 14th, 2022No Comments

Afgelopen woensdag openden wethouder Serge Ferraro en Jeroen Marsman (Algemeen directeur SBB Ontwikkelen en Bouwen) het informatiecentrum Ankie’s Hoeve. Op deze locatie, waar vroeger de gelijknamige kinderboerderij was, werken gemeente Beverwijk en SBB aan plannen voor de bouw van woningen en voorzieningen in een groene omgeving.

Er werden bijenhotels gebouwd door de kinderen en Jeroen Marsman en wethouder Serge Ferraro plaatsten de vleugels van een houten bij als startsein van een aantal tijdelijke activiteiten, als opmaat voor de daadwerkelijke bouw van de nieuwe wijk in het Stationsgebied. De ontwikkeling is onderdeel van de Spoorzoneplannen.

Wikkelhuis: informatiecentrum en uitvalsbasis activiteiten

Het informatiecentrum is gevestigd in het wikkelhuis, een duurzaam en tijdelijk gebouwtje van gerecycled karton. SBB verplaatste deze van ontwikkelproject Sluiseiland in Vianen naar Beverwijk. Bewoners en ondernemers zijn hier iedere donderdag tussen 12.00 en 17.00 van harte welkom voor informatie over de plannen voor het Stationsgebied en Ankie’s Hoeve. Projectleiders van de gemeente zijn aanwezig om met geïnteresseerden in gesprek te gaan. Informatie over activiteiten op Ankie’s Hoeve is te vinden op www.spoorzonebeverwijk.nl.

© Foto’s Richard Stekelenburg