Skip to main content
Nieuws

Indrukwekkende transformatie Kwadrant Maarssenbroek

By 12 oktober 2022No Comments

Wethouder Wonen Frank van Liempdt (gemeente Stichtse Vecht), Patrick van der Sman (We Do Projects B.V.) en Jeroen Marsman (SBB Ontwikkelen en Bouwen) tekenden afgelopen maandag de anterieure overeenkomst voor de nieuwbouw van 499 woningen op de locatie Het Kwadrant in Maarssenbroek.

De financiële overeenkomst legt de bijdrage van de projectontwikkelaar aan de openbare ruimte en infrastructuur vast. Na het verlenen van de omgevingsvergunning kan naar verwachting begin volgend jaar de eerste paal de grond in.

SBB ontwikkelt en realiseert de nieuwbouw van de twee wooncomplexen met 499 huurwoningen in de vrije sector, het middensegment en de sociale huur. Onder de woongebouwen komt een ondergrondse garage en beide gebouwen zijn voorzien van een binnentuin. De nieuwbouw komt pal naast studentenresidentie Boomerang (voormalige Fujitsutoren), die onlangs na verbouwing tot studentenstudio’s is opgeleverd.

Hoogwaardige woonlocatie
Om te voorzien in de grote vraag naar woningen, is de gemeente Stichtse Vecht bezig de kantorenlocatie Planetenbaan en Het Kwadrant in Maarssenbroek om te vormen naar een hoogwaardige woonlocatie: Ruimtekwartier. In het Ruimtekwartier komen over een periode van tien jaar 2.500 woningen, voor een deel ombouw van kantoren en voor een deel nieuwbouw.