Skip to main content
Nieuws

Eerste paal nieuwbouw Het Kwadrant

By 28 mei 2024mei 30th, 2024No Comments

Wethouder Wonen Frank van Liempdt heeft samen met directeur Patrick van der Sman van ontwikkelaar We Do Projects B.V. en Jeroen Marsman de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van 499 woningen op de locatie Het Kwadrant in Maarssenbroek.

De bouw van het deelproject Neptunus is de eerste nieuwbouw binnen het project Ruimtekwartier, na de transformatie van de kantoren van Park Avenue en de Fujitsutoren (huidige studentenresidentie Boomerang). Het gaat om nieuwbouw van twee wooncomplexen met 499 huurwoningen in de sociale huur, het middensegment en de vrije sector. Onder de woongebouwen komt een ondergrondse garage en beide gebouwen zijn voorzien van een binnentuin. De oplevering van de nieuwe woningen is voorzien medio 2027.

Mooie mijlpaal

Wethouder Wonen Frank van Liempdt: “Dat nu echt de schop de grond ingaat is een mooie mijlpaal in de omvorming van deze kantorenlocatie tot woonlocatie. We hebben er als gemeente en ontwikkelaars met elkaar hard aan getrokken om deze nieuwbouw mogelijk te maken. De provincie en het Rijk hebben het belang van dit project onderkend en financieel bijgedragen. Het is een feestelijk moment voor alle betrokkenen en niet in het minst voor de vele woningzoekenden in onze gemeente.