Skip to main content
Nieuws

Duurzame appartementen op oude mavoterrein

By 4 oktober 2022No Comments

Middels een selectie heeft SBB Ontwikkelen en Bouwen het duurzame project Nieuw Hout verworven. Verwacht wordt dat medio 2023 gestart kan worden met de realisatie van dit duurzame appartementengebouw op het terrein van de voormalige mavo in Zwanenburg. Er komen aan de Dennenlaan zestien woningen in het middeldure en twee appartementen in het dure segment.

‘Nieuw Hout’

Zowel de buitenkant als de binnenkant van het appartementengebouw zijn grotendeels van hout, reden waarom het markante gebouw de toepasselijke naam ‘Nieuw Hout’ kreeg. Het staat in het park tussen de bomen, waardoor de houten materialen extra natuurlijk uitkomen. De gevelbekleding bestaat voornamelijk uit duurzaam geproduceerde houten latten.

Het gebouw is vooruitstrevend in klimaatadaptie. Een voorbeeld: langs de gevels komen verzonken plantenbakken waarmee de biodiversiteit wordt verrijkt. Ook komen er nestkasten voor vogels en vleermuizen. Een watertank vangt regenwater op dat wordt gebruikt voor het groene dak en het vele groen rondom het gebouw. Bij neerslag gaat het regenwater in de waterplas rondom het gebouw. Alleen bij extreme neerslag wordt het afgevoerd naar de riolering.

Het gebouw en de grond rondom het gebouw zijn zo ontworpen dat mensen, dieren, planten en water met elkaar verbonden zijn. Het hoofdtrappenhuis krijgt volledig glazen gevels en een glazen dak. Als privacy schermen tussen de individuele balkons komen planten die in de zomer meer privégevoel geven en in de winter meer licht naar binnen laten.