Skip to main content
Nieuws

Dag van de Bouw

By 2 juni 2023No Comments

Op zaterdag 17 juni aanstaande kan iedereen een kijkje achter de bouwdoeken nemen bij Kingsfort aan de Kingsford Smithstraat in de wijk Meerestein in Beverwijk. Doorgaans is de bouwplaats van SBB verboden terrein, maar tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni 2023 is deze van 10.00 tot 14.00 uur opengesteld voor het publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

De twee voormalige gymzalen hebben plaats gemaakt voor een schitterend nieuwbouwplan. Het plan bestaat uit 2 gespiegelde gebouwen: Queensfort en Kingsfort. De twee gebouwen ‘kijken’ met de entrees naar elkaar. Het project bevat 32 royale appartementen van 102 m2 tot 117 m2 en 4 bijzondere penthouses (152 m2 tot 164 m2). De appartementen zijn verdeeld over de begane grond t/m de 3e verdieping. Op de 4e verdieping zijn de penthouses gelegen. Per verdieping zijn maximaal 4 appartementen gelegen. De woningen en het gebouw zijn uitermate duurzaam (uiteraard gasloos), voorzien van hoogwaardige isolatie, een warmtepomp, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnepanelen op het dak. De bouw vordert volgens planning, waardoor de verwachte eerste oplevering staat gepland voor oktober.

Midden in de maatschappij

De Dag van de Bouw is de dag waarop bouw- en infrabedrijven door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Jong en oud kan op deze zestiende editie ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations.

Speciaal voor de kinderen is er schat zoeken.

Jeroen Marsman, algemeen directeur van SBB Ontwikkelen en Bouwen: “Er valt bij ons een hoop te zien en mee te maken op zaterdag 17 juni. Van dichtbij kun je nu zien wat er allemaal op de bouwplaats gebeurt. Ik nodig iedereen uit om de wereld achter de bouwdoeken te komen ontdekken.  We beantwoorden graag alle vragen die mensen hebben. Het wordt een leuke dag voor jong en oud!”

De Dag van de Bouw

Bouwend Nederland, dé branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, is initiatiefnemer en organisator van de Dag van de Bouw. De dag is onderdeel van de imago-campagne ‘De bouw maakt het’, waarmee Bouwend Nederland laat zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland.

Het jaarlijkse evenement wordt in 2023 voor de zestiende keer georganiseerd op zaterdag 17 juni. In 2022 bezochten tienduizenden mensen 145 projecten verspreid over heel Nederland. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd andere opengestelde bouwplaatsen in heel Nederland op dagvandebouw.nl.