Skip to main content
Nieuws

Bewoners Cruquius positief over bouwplan langs Ringvaart

By 1 november 2022No Comments

Bewoners van Cruquius kijken uit naar de bouwplannen van ondernemer Arjo den Breejen en SBB Ontwikkelen en Bouwen langs de Bennebroekerdijk. „Het ziet er heel goed uit, het worden mooie woningen”, zegt voorzitter Henny van Son van de buurtvereniging.

Zij is vooral te spreken over de manier waarop Den Breejen de dorpsbewoners heeft ’meegenomen’ in de ontwikkeling van zijn bouwplan Post van Krayenhoff. Al in een vroegtijdig stadium was er overleg waarin kon worden aangegeven welke wensen de dorpsbewoners hebben. In het buurthuis ligt nu een plan voor de woningbouw ter inzage.

Die aanpak heeft resultaat gehad. „Bij de oude kraan over de Cruquiusdijk naar de Ringvaart komt een Kraanplein. Daar is ruimte voor een muziekkapel en ontmoetingsactiviteiten. Dat is waar behoefte aan is”, aldus Van Son.
Dat er tot vijf hoog wordt gebouwd zit haar niet in de weg. „Langs de dijk wordt laag gebouwd, erachter is ruimte voor hogere bouw. Daar heeft niemand last van en het levert een hoop woningen op.”

Wanneer de bouw kan beginnen is nog een vraagteken. Den Breejen heeft weliswaar vrijwel al het vastgoed in handen, maar is ook gebonden aan huurcontracten. Bovendien kost de voorbereiding van zo’n ingrijpend bouwplan veel tijd. Het bestemmingsplan moet worden aangepast en er moet aan allerlei voorwaarden worden voldaan.

Op de tien hectare grond moeten honderden woningen en appartementen komen, maar ook voorzieningen als winkels, zorg en een ontmoetingsplein. Henny van Son heeft er alle vertrouwen in. Maar of ze er ooit zelf kan gaan wonen is met de langdurige voorbereiding nog maar de vraag. „Ik ben nu 79 maar of ik er op mijn 85ste kan gaan wonen, ik weet het niet.”