Skip to main content
Nieuws

90 jaar Ontwikkelen en Bouwen | Diversiteit op alle vlakken

By 17 september 2021september 23rd, 2021No Comments

In 2002 zijn wij in samenwerking met Bouwfonds gestart met de ontwikkeling van een deel van de grootschalige Vinex wijk Brasacker in Den Haag. Omdat alle Vinex-wijken een eenheidsworst leken te worden, kwam er vanuit de overheid de opdracht om meer kwaliteit toe te voegen.

Om die reden werd het plan volledig herontwikkeld met als resultaat een zeer gevarieerde wijk met heel veel tweekappers en vrije kavels. De variatie zat niet alleen in de  507 woningen en 24 vrije kavels, maar ook in de aansprekende ontwerpen van drie verschillende architectenbureaus (OIII architectenvan der Waals/Zeinstra architekten en op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs ONB). We werkten bij Brasacker met verschillende bouwsystemen zoals tunnels met prefab toppen, wanden breedplaat, kalkzandsteen breedplaat en volledig houtskeletbouw. Met de enorme hoeveelheid aan kopersopties werden het bijna 507 verschillende woningen. In december 2007 leverden wij de laatste woning op.

Vanuit planontwikkeling waren Steven Hupkens en Eddo Braam BEng MSc betrokken en vanuit productie Cor van der Waal en Marco Diependaal. Jan Kooij heeft als hoofduitvoerder het werk gerealiseerd. Als jong talent hebben
Robert Mantel en Erik Zondag op dit werk hun kennis opgedaan en zijn inmiddels actief in de Champions League van onze hoofduitvoering.