Skip to main content

Zaans Goed

Zaandam | Zaans Goed

Zaans gevelkarakter

Expertise

Ontwikkeling
Realisatie

Locatie

Zaandam

Status

Gerealiseerd

De locatie Zaans Goed ligt tussen de appartementen van De Zaanse Strip en de watergang aan het Vurehout. De woningen hebben 2 lagen en een kap en zijn ontworpen met een typisch Zaans gevelkarakter. Het plan bevat 70 woningen verdeeld over 10 blokken.

De langsgevels en de kopgevels van de verdiepingen zijn voorzien van eternite sidings. Enkele kopgevels worden beëindigd met een siergevel. Er worden in het plan verschillende kleuren sidings toegepast. Hierdoor ontstaat een bijzonder wijkje met een knipoog naar het Zaanse verleden. 42 woningen hebben een tuin aan het water. Het speelse karakter van het plan komt mede door de overbrugging van het hoogteverschil tussen de watergang en het maaiveld tussen De Zaanse Strip en Zaans Goed.

De 50 eengezinswoningen hebben een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter, 3 slaapkamers op de eerste verdieping en een ruime zolder. De 20 starterswoningen van ongeveer 60 vierkante meter, hebben een ruime tuin met berging, entree, slaapkamer en badkamer met toilet op de begane grond. Bij de starterswoningen ligt de woonkamer op de eerste verdieping en is middels een open trap verbonden met de ruime zolder.

Project

70 woningen

Oplevering

2015
2016
2017

Opdrachtgever

SBB Ontwikkelen en Bouwen

Architect

Klous + Brandjes Architecten bna

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over