Skip to main content

Ringerskwartier

Alkmaar | Ringerskwartier

Voormalige chocoladefabriek transformeert naar aantrekkelijk woongebied

Expertise

Ontwikkeling
Realisatie

Locatie

Alkmaar

Status

In voorbereiding

Op een steenworp afstand van ons project Dockside in Alkmaar ligt het industriële terrein in en rondom de oude Ringersfabriek dat de komende jaren verandert in een aantrekkelijk woongebied.
Deze fabriekslocatie waar tot 1973 de befaamde kersenbonbons en andere chocoladeproducten werden geproduceerd, transformeert straks naar een veelzijdig en karaktervol woongebied.

Partners

In opdracht van BPD realiseren wij dit omvangrijke project bestaande uit verschillende gebouwen met daarin commerciële ruimten, 224 inpandige parkeerplaatsen en 273 appartementen. Het hoogste appartementengebouw telt straks 16 verdiepingen. SBB zit, als aannemer, samen met Tervoort en Van der Gragt in het bouwteam. Ringerskwartier is onderdeel van de grootschalige ontwikkeling op Overstad.

Programma

Ringerskwartier bestaat uit een plintgebouw en appartementengebouwen. Het plintgebouw is vier bouwlagen hoog en biedt ruimte aan commerciële ruimten op de begane grond en 224 inpandige parkeerplaatsen op de verdiepingen. De gevels van de parkeergarage krijgen een groene uitstraling. Op het plintgebouw staan drie, in hoogte variërende, woongebouwen, een vierde woongebouw staat los hiervan. De hoogste gebouwen hebben 16 verdiepingen, de lagere gebouwen hebben 11 en 8 verdiepingen. In totaal worden er 273 appartementen gerealiseerd.

 

Project

273 appartementen

Oplevering

prognose 2022

Opdrachtgever

BPD

Architect

LEVS architecten
FARO architecten
KDRA architecten

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over