Skip to main content

Huize Scheybeeck

Beverwijk | Huize Scheybeeck

Restauratie imposant, historisch en monumentaal verblijf

Expertise

Restauratie

Locatie

Beverwijk

Status

Gerealiseerd

Aan de rand van Beverwijk, in de Rijksmonumentale buitenplaats Scheybeeck, staat ‘Huize Scheybeeck’. Een imposant, historisch en monumentaal verblijf die waarschijnlijk in het eerste kwart van de 17e eeuw is ontstaan en onderdak heeft geboden aan een reeks van welvarende lieden. Bovendien werd Scheybeeck regelmatig bezocht door de Amsterdamse dichter Joost van den Vondel.
Hij was vaak te gast in de hofstede van zijn rijke vriend
Laurens Baeck. Vondel kwam in de natuurrijke omgeving tot rust en vond er vaak genezing van zijn lichamelijke kwalen – daarom werd Scheybeeck ook wel het ‘Rustoord van Vondel’ genoemd.

Tegenwoordig wordt Huize Scheybeeck gebruikt als bedrijfspand voor investeringsonderneming Scheybeeck. In opdracht van deze partij is SBB aangesteld voor de gehele uitvoering van de restauratiewerkzaamheden aan het pand.

SBB heeft in Huize Scheybeeck nieuwe vloeren gelegd, herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de plafonds en wanden, marmer opgeknapt en houtrotherstel uitgevoerd. Bovendien is er schilderwerk uitgevoerd in de stijl van Piet Boon. De toiletgroepen zijn door SBB verbouwd, de oude keuken is een kantoorruimte geworden en op de zolder hebben de oude cublicles ruimte gemaakt voor een riante bijeenkomstruimte. Ook aan de buitenzijde van het pand is licht werk verricht; zo is er schilderwerk uitgevoerd en heeft SBB gewerkt aan het herstellen van het hardsteen.

 

Project

Monumentaal verblijf

Oplevering

2016

Opdrachtgever

Scheybeeck

Architect

Collo architecten en Piet Boon

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over