Skip to main content

Oosterdokseiland kavel 2

Amsterdam | Oosterdokseiland kavel 2

Architectonisch hoogstandje

Expertise

Realisatie

Locatie

Amsterdam

Status

Gerealiseerd

Oosterdokseiland kavel 2 bevindt zich in het hart van Amsterdam nabij het Centraal Station en is slechts één gebouw van de totale uitbreiding van het Oosterdokseiland. Op deze beperkte bouwlocatie hebben meerdere bouwers gelijktijdig samengewerkt.

Gezien de beperkte ruimte voor de opslag van bouwmaterialen is veelvuldig gebruik gemaakt van aanvoer just-in-time. Hiervoor zijn specifieke afspraken gemaakt met leveranciers en onderaannemers. Een speciaal hiervoor aangestelde logistiek medewerker leidde alle bouwlogistiek in goede banen. Ten behoeve van de gerealiseerde busbaan aan de achterzijde van het gebouw is er een overkraging gemaakt om de gewenste hoogte te realiseren. Hiervoor is gebruik gemaakt van architectonische prefab kolommen en kanaalplaten. Het gebouw is, vanaf een door derden gerealiseerde kelder, opgetrokken met betonwanden en breedplaatvloeren. Het kantoor is opgetrokken uit stalen kolommen en liggers en kanaalplaatvloeren.

Om de gewenste planning te realiseren is, er mede gezien de beperkte kraancapaciteit, het kantoor in de avonduren gebouwd. Hiervoor was uitvoerig overleg gevoerd met en toestemming nodig van de gemeente Amsterdam.

Project

83 appartementen
5.800 m² commerciële ruimten
14.000 m² kantoorruimte

Oplevering

2012

Opdrachtgever

MAB Development Group BV

Architect

B+M

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over