Skip to main content

X-Ray

Delft | X-Ray

Hoogwaardige campus

Expertise

Ontwikkeling
Realisatie

Locatie

Delft

Status

Gerealiseerd

In opdracht van de Stichting DUWO realiseert SBB aan de Röntgenweg in Delft 521 duurzame zelfstandige studentenkamers (zogenaamde ‘studettes’). DUWO, specialist in studentenhuisvesting, geeft hierbij extra invulling aan de zorg om extra studentenkamers aan te bieden zoals is afgesproken in het Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting 2011.

De ‘studettes’ krijgen elk een eigen entree en beschikken over een eigen keuken, badkamer met toilet en een woon-/studeerkamer. Alle ‘studettes’ worden eigentijds uitgevoerd en worden uitgerust met de modernste voorzieningen voor de student van nu. Naast de ‘studettes’ beschikt het gebouw over diverse gemeenschappelijk ruimten, waaronder een gemeenschappelijk wasruimte, gemeenschappelijke fietsenstalling en een groot centraal binnengebied.

Duurzaam

SBB heeft het project uitontwikkeld in samenspraak met Leeuwenkamp Architecten, VIAC Installatie Adviseurs en opdrachtgever DUWO (Design & Build).

Het gebouw wordt gerealiseerd als zijnde tijdelijke studentenhuisvesting voor de duur van 25 jaar. Het gebouw zal duurzaam worden gebouwd en geëxploiteerd. Op het vlak van bouwfysische aspecten en door toepassing van de modernste technische installaties wordt veel duurzame winst geboekt, wat ten goede komt aan de exploitatie, zowel van DUWO als de inwonende student. Dit wordt onder andere mogelijk door gebruik te maken van thermische zonne-energie in combinatie met een gasmotorwarmtepomp.

Een lage belasting van het milieu wordt mede gerealiseerd door de muren van de buitenzijde en binnenzijde op te trekken uit gerecyclede bakstenen van het ClickBricksysteem. Deze bakstenen zijn na 25 jaar, na sloop van het gebouw, weer opnieuw te gebruiken. Het blok komt in een hoogwaardige groene omgeving te liggen in de Spoorzone, op loop- en fietsafstand van het centrum van Delft en het Centraal Station.

Project

521 studentenkamers

Oplevering

2014

Opdrachtgever

Stichting DUWO

Architect

Leeuwenkamp Architecten

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over