Skip to main content

Westerdel

Langedijk | Westerdel

West-Fries dorp aan doorgaand vaarwater

Expertise

Ontwikkeling
Realisatie

Locatie

Langedijk

Status

Gerealiseerd

In Westerdel ontwikkelt SBB in totaal 305 woningen. Het plan is gevarieerd met een mix van moderne en klassieke woningtypen. Er is keuze uit eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en kleinschalige appartementen, zowel koopwoningen als huurwoningen.

Westerdel heeft een dorps karakter met veel groen en water. De kwaliteit van het bouwplan wordt voor een belangrijk deel bepaald door de ruime opzet ervan. De royale kavels, voor een groot deel aan doorgaand vaarwater, en voldoende speelruimte geven het plan een vriendelijk karakter. De woningen zelf beantwoorden aan de hoogste kwaliteitseisen en het materiaal is zorgvuldig geselecteerd. De huurwoningen worden afgenomen door Woningbouwvereniging Langedijk en Stichting Woonwaard.

Unieke natuurbeleving

Westerdel is in trek. Alle woningen uit de eerste fase van dit nieuwbouwproject zijn verkocht. Dit heeft niet alleen te maken met het veelzijdige aanbod van woningen en de gunstige prijs-kwaliteitsverhouding ervan. Maar ook met het unieke karakter van de woonwijk zelf. In feite een verzameling van grotere en kleinere eilanden aan doorgaand vaarwater. In het hart van de wijk ligt het meertje de Del, waar mensen elkaar op een grote vlonder kunnen ontmoeten. En er is een prachtig speeleiland, speciaal voor de kinderen. Dit alles maakt Westerdel een levendige en dynamische woonwijk.

 

Project

305 woningen

Oplevering

Fase 1: 2013 – 2015
Fase 1B en 2: 2017
Fase 3: 2019

Opdrachtgever

SBB Ontwikkelen en Bouwen
(afnemers huurwoningen Woningbouwvereniging Langedijk en Woonwaard)

Architect

Architectenbureau Rudy Uytenhaak
BBHD Architecten
Van der Waals/Zeinstra Architecten
Faro Architecten

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over