Skip to main content

Loungekwartier

Utrecht | Loungekwartier

Ruim en sfeervol wonen

Expertise

Ontwikkeling
Realisatie

Locatie

Utrecht

Status

Gerealiseerd

Het Loungekwartier is gelegen in het deelplan Terwijde in het noordelijke deel van de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn Utrecht. Het project is gesitueerd tussen de Jazzsingel, Sonny Rollinsstraat en Miles Davisstraat. Het bouwplan bestaat uit 36 eengezinswoningen rondom een besloten gemeenschappelijke binnentuin.

Variatie

Er worden zes verschillende typen woningen ontwikkeld waaronder gezinswoningen, een poortwoning, een patiowoning en een loftwoning. De woningen variëren in oppervlakte van 83 tot 160 vierkante meter. Alle woningen zijn mooi en handig van indeling, ruim van opzet, voorzien van een comfortabele tuin en beschikken over een eigen parkeerplaats in de besloten gemeenschappelijke hoftuin. De ruime patiowoningen zijn door extra ruimte op de begane grond zeer geschikt voor meerdere functies zoals bijvoorbeeld werken aan huis. Bij de ontwikkeling van de plannen stond voorop dat de woningen duurzaam, onderhoudsarm en flexibel moesten zijn. Zo zijn de woningen standaard voorzien een zeer goed geïsoleerde gevel  en genieten ze stuk voor stuk van veel lichtinval.

Ligging

Het Loungekwartier is een kleinschalig nieuwbouwproject in de nieuwe wijk Terwijde. Deze wijk is opgezet rond drie lanen en een singel (Jazzsingel, Operettelaan, Rijnkennemerlaan en de Musicallaan). Centraal ligt het Waterwinpark, een openbaar gebied van 7 hectare. Rietvelden, zonnestrandjes en wandelpaden op een steenworp afstand van het Loungekwartier. Kenmerkend voor de wijk is de stedenbouwkundige tweedeling: laagbouw aan  de noordoostkant en een verstedelijkt gebied langs het spoor. Brede watergangen (Haarrijnse wetering en plassen) bepalen het beeld aan de noordkant, de zuidkant van de wijk heeft een groen karakter door het Waterwinpark. De wijk heeft twee cultuurhistorische monumenten: boerderij Hof ter Weyde en kasteelterrein/boerderijencomplex De Engh.

 

Project

36 gezinswoningen

Oplevering

2016

Opdrachtgever

SBB Ontwikkelen en Bouwen

Architect

Heren 5 architecten bna

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over