Skip to main content

Leidsche Rijn Centrum

Utrecht | Leidsche Rijn Centrum

Levendig en hoogwaardig stadscentrum

Expertise

Realisatie

Locatie

Utrecht

Status

Gerealiseerd

Een multifunctioneel centrum; bovenop de A2. Het kerngebied van het project bestaat uit een complete mix van functies, waaronder pleinen, horeca, winkels en maatschappelijke voorzieningen. Er zijn 762 appartementen gerealiseerd en circa 10.000 m2 kantoorfunctie. Daarnaast een tal van andere functies, zoals een bibliotheek, een wijkbureau, bioscoop en een bus- en treinstation. Een multifunctioneel, levendig centrum met een optimale bereikbaarheid en hoogwaardige uitstraling.

De onderbouw, bestaande uit een ondergrondse expeditiestraat met gangenstelsel en goederenlift, alsmede een parkeergarage, vormt de basis van de bovenbouw van het nieuwe stadshart van Leidsche Rijn. Perceel 2, bestaande uit circa 34.000 m2 kantoren, woningen, winkels en 202 appartementen is door de bouwcombinatie SBB Ontwikkelen en Bouwen en De Nijs gerealiseerd.

De afzonderlijke gebouwen binnen de bouwblokken zijn ontworpen door gerenommeerde internationaal opererende architecten als AWG Architecten, Prof. Hans Kollhoff Architekten, Geurst en Schulze, Dok Architecten. De bouwkundige uitwerking was in handen van Het Facilitair Bureau uit Rotterdam.

 

Project

Multifunctioneel centrum

Oplevering

2019

Opdrachtgever

LRC B.V.

Architect

AWG Architecten
Hans Kollhoff
Geurst en Schulze
DOK Architecten
Cruz y Ortiz Arquitectos Sevilla
Lodewijk Baljon

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over