Skip to main content

Dieperhout woningen

Leiden | Dieperhout

ROC-locatie Dieperhout

Expertise

Ontwikkeling
Realisatie

Locatie

Leiden

Status

Gerealiseerd

Het project in het Leidse Houtkwartier omvat 48 eengezinswoningen en 12 appartementen. Het Houtkwartier is een bestaande en geliefde woonwijk. De wijk grenst aan stadspark de Leidse Hout en ligt aan de noordkant van Leiden, tegen het dorpsachtige Oegstgeest.

Bouwstijl in harmonie

Park Dieperhout bestaat uit verschillende bouwblokken, die in lengte en hoogte aansluiten bij de omgeving. De vormgeving is modern, maar verwijst tegelijkertijd naar de vooroorlogse bouwstijl van het Houtkwartier, met kenmerken als erkers, uitstekende dakranden, entrees met een luifel en karakteristieke schoorstenen.

Gevarieerde woningtypen

In Park Dieperhout ontwikkelen we, speels verdeeld over acht bouwblokken, zeven variërende typen eengezinswoningen met verschillende woonoppervlakken en indelingsmogelijkheden. Deze grote variatie sluit aan bij de bebouwing in de omliggende Houtwijk. Dat geldt ook voor de klassieke bouwstijl, geïnspireerd op de jaren dertig. De dakpannen zijn keramisch en de bergingen gemetseld. Alle materialen zijn duurzaam, tot en met het drievoudige isolatieglas. Standaard is de luxe afwerking.

 

Project

60 woningen

Oplevering

2018

Opdrachtgever

SBB Ontwikkelen en Bouwen

Architect

VVKH Architecten

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over