Skip to main content

CasaNova

Rotterdam | CasaNova

Tijdloos balanceren in de Rotterdamse skyline

Expertise

Ontwikkeling
Realisatie

Locatie

Rotterdam

Status

Gerealiseerd

Naast ons project The Muse speelt CasaNova tijdloos en elegant als een danser een nieuwe, spraakmakende rol op het toneel van de Rotterdamse skyline.

In opdracht van Wilma Wonen en in samenwerking met Barcode Architects realiseert SBB de eerste driehoekige woontoren in Rotterdam. Deze woontoren heeft met 35 verdiepingen een hoogte van circa 110 meter.

De toren bestaat uit een onderbouw met daarin op de begane grond onder andere twee commerciële ruimtes, een chique residentiele entree. De verdiepingen 2 tot en met 4 bestaan uit havenappartementen, individuele bergingen en een drielaagse parkeergarage. De toren begint op laag 9 en heeft slechts drie hoogwaardig afgewerkte appartementen per verdieping. Hier zorgen licht, ruimtelijkheid en uitzicht voor een ongekende woonbeleving.

Video: CasaNova heeft het hoogste punt bereikt.

“CasaNova gaat op meerdere vlakken een relatie aan met haar omgeving en vormt een volgende verrijking van het Maritieme District tussen Maas en Markthal.”

Doordat de beide woontorens letterlijk met elkaar in verbinding staan ontstaat op de vijfde verdieping een daktuin van circa 1.500 m2. De groene en weelderige invulling van deze tuin is gericht op ontmoeten, ontspannen en genieten. Bewoners worden gefaciliteerd met een keuken die ten dienste staat van het dakterras en diverse plekken waar gegeten, gedronken en ontspannen kan worden. Naast de daktuin komen er diverse voorzieningen die het wonen veraangenamen. Zo komt er een bescheiden fitness, twee luxe hotelkamers, een ruimte voor de huismeester en diverse plekken waar gewerkt kan worden.

Project

110 appartementen en 6 penthouses

Oplevering

2022

Opdrachtgever

Wilma Wonen

Architect

Barcode Architects

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over