Skip to main content

Neptunus

Maarssen | Neptunus

Samenhang in verscheidenheid

Expertise

Ontwikkeling
Realisatie

Locatie

Maarssen

Status

In voorbereiding

SBB ontwikkelt in samenwerking met We Do Projects en KLUNDER ARCHITECTEN Neptunus in Maarssen. Het project maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van Ruimtekwartier, het gebied rondom de Ruimteweg.

Transformatie kantoor naar wonen

In het plangebied staan diverse kantoren en bedrijven leeg. Dit was voor de provincie en gemeente aanleiding om voor het gebied een ‘kansenkaart’ vast te stellen. De kansenkaart geeft aan dat verandering van dit gebied van kantoor- en bedrijfslocatie naar onder meer wonen mogelijk is. Bij een aantal leegstaande kantoorpanden is dit al gebeurd. Deze kantoren zijn nu in gebruik voor wonen. Inmiddels is er tevens voor Neptunus en de Planetenbaan het stedenbouwkundig kader en randvoorwaarden door de gemeente vastgesteld waarbinnen de ontwikkeling van het gebied verder kan worden uitgewerkt.

Nieuwbouw

Op Neptunus wordt, naast de transformatie van het bestaande pand tot studentenwoningen waarbij in de plint ruimte is voor buurtfuncties, nieuwbouw gerealiseerd in de vorm van twee woontorens met 499 appartementen. SBB gaat aan de slag met de nieuwe woontorens die worden voorzien van een verdiepte stallinggarage met circa 220 parkeerplaatsen.

Duurzaam programma
Er is ambitie voor EPC 0,25 waardoor bewoner nauwelijks een energierekening heeft.

Project

499 appartementen en 220 parkeerplaatsen

Oplevering

2026

Opdrachtgever

Kwadrant B.V.

Architect

KLUNDER ARCHITECTEN

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over