Skip to main content

Elzenhove

Zwaanshoek | Elzenhove

Ruim en groen wonen

Expertise

Ontwikkeling
Realisatie

Locatie

Zwaanshoek

Status

Gerealiseerd

Elzenhove omvat een ensemble van 17 royale karakteristieke villa’s. De woningen zijn met circa 250 m2 woonoppervlakte zeer ruim te noemen. In het ensemble zijn 5 woningen georiënteerd op de Rietsingel en 6 woningen zijn met hun tuin georiënteerd op de rietstrook langs de wateroever.

Het ontwerp voor Elzenhove, gelegen binnen het plangebied de Boseilanden, is geïnspireerd door de kwaliteit van de Haarlemmermeerpolder en heeft met haar water- en groenpartijen een sterk landschappelijk karakter. De elzensingels in het gebied vormen echte landschapskamers, die zo de hoofdrichting van de polder benadrukken.

Vrijstaande woningen

Het autoluwe Elzenhove kent twee type karakteristieke vrijstaande woningen. Het longhouse en het squarehouse. Het idee van de twee ruimtelijk verschillende typen, vierkant en langwerpig, biedt een concept waarmee eenheid en verscheidenheid wordt geboden. De kap van de woningen is een soort mansarde kap waardoor zij prominent wordt ten opzichte van de opstand. Dit houdt het beoogde contrast met de elzensingels helder. Door de nok diagonaal over de woning te draaien ontstaat ook in het zijaanzicht van de kap een schuin oplopende helling, hetgeen het dakensilhouet nog extra benadrukt. De woningen krijgen een rieten- of een leienkap.

Groter, anders dan de rest? Dat kan
Bij uitwerking en verkoop biedt het concept diverse mogelijkheden om in te gaan op specifieke wensen van de kopers. De voorgestane hoofdstijl geeft ruime mogelijkheden om de woning individueel met de kopers naar wens te kunnen aanpassen en te verrijken. Hiermee kan de variatie binnen het ensemble worden versterkt en het individuele karakter van de woning worden benadrukt. Met de toekomstige bewoners kan niet alleen indeling worden aangepast, maar ook bijvoorbeeld door uitbreiding de villa nog iets worden opgeschaald.

Project

17 villa’s

Oplevering

2019

Opdrachtgever

SBB Ontwikkelen en Bouwen

Architect

Rudy Uytenhaak Architectenbureau

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over