Skip to main content

De Pauw fase 1

De Rijp | De Pauw fase 1

Landelijk wonen met een keur aan diversiteit

Expertise

Ontwikkeling
Realisatie

Locatie

De Rijp

Status

Gerealiseerd

SBB ontwikkelt én realiseert in de eerste fase van woongebied De Pauw 31 woningen. Het totaal omvat zes appartementen, zes twee-aan-een geschakelde woningen, dertien rijwoningen en zes vrijstaande woningen.

Ligging

De eerste fase van de woonwijk bestaat uit één woonstraat met bebouwing aan zowel de noordzijde als aan de zuidzijde. De woonstraat biedt een doorzicht naar de dijk en naar de Beemster Ringvaart. Daarnaast kenmerkt de woonstraat zich door een mix van woningen; kleine blokjes met rijwoningen, geschakelde woningen en vrijstaande woningen. De achtertuinen van de woningen grenzen aan het water. Bij de rijwoningen is ruimte gemaakt voor zogenoemde overtuintjes. Op deze manier hebben alle woningen een prettige verblijfsplek aan het water.
Aan het einde van de woonstraat bevindt zich aan het water én aan de zijde van de Beemster Ringvaart een kleinschalig appartementengebouw in de vorm van een ‘pakhuis’. Het pakhuis bestaat uit zes appartementen.

Diversiteit

De vrijstaande en geschakelde woningen hebben dwarskappen met de nok haaks op de straat. De rijwoningen hebben langskappen. De diversiteit wordt verder voortgezet in een mix van kopgevels, puntgevels, tuitgevels en halsgevels. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleuren en materialen. Door dit alles ontstaat er een aangenaam samenhangend en afwisselend gevelbeeld.

 

Project

31 woningen

Oplevering

2016

Opdrachtgever

SBB Ontwikkelen en Bouwen

Architect

BBHD architecten & ingenieurs

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over