Skip to main content

AZ AFAS Stadion

Alkmaar | AFAS stadion

Uitbreiding AFAS stadion

Expertise

Realisatie

Locatie

Alkmaar

Status

Gerealiseerd

De uitbreiding van het AFAS-Stadion omvat diverse casco commerciële ruimten waaronder een Sportcafé en winkels en voorzieningen die als thema sport, vrije tijd en recreatie hebben. Totaal wordt in twee fasen 3.420 m2 commerciële ruimte gerealiseerd.

De uitbreiding van het stadion, waar AZ zijn thuiswedstrijden speelt, is nodig om gedurende de wedstrijden aan de horecabehoefte te kunnen voldoen. In de commerciële ruimten zijn, naast  het Sportcafé en sportgerelateerde winkels (retail) en voorzieningen, ook mogelijkheden voor een kinderdagverblijf. Daarnaast zijn vele andere vormen van bedrijfsvoering mogelijk, welke nog nadere invulling dienen te krijgen.

De nieuwbouw is gesitueerd onder de bestaande tribunes aan zowel de Noord- als Westboulevard. De uitbreiding wordt geheel vrij van de bestaande constructie gerealiseerd. De gevels worden in de stijl van het bestaande stadion vervaardigd met geïsoleerde rode panelen en aluminium kozijnen. De hoofdconstructie bestaat uit een geïsoleerde plaatvloer en een staalconstructie met een staalplaatbetonvloer.

De uitbreiding is samen met Leeuwenkamp Architecten, Ingenieursbureau Van Rossum, IDEA Ontwerp en de Nieman Groep in bouwteamverband ontwikkeld.

Voor informatie over de verhuurbare ruimten kunt u zich wenden tot www.azverhuurbrochure.nl.

Project

Uitbreiding 3.420 m2

Oplevering

2013-2014

Opdrachtgever

Stadion Alkmaar Beheer B.V.

Architect

Leeuwenkamp Architecten

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over