Skip to main content

Antoni Your Delft Connection

Antoni Your Delft Connection

Living Lobby en appartementen

Expertise

Ontwikkeling
Realisatie

Locatie

Delft

Status

Gerealiseerd

Op een centrale plek in Nieuw Delft, wordt ruimte gemaakt voor ontmoeting, kennisuitwisseling en innovatie; het DNA van Delft. De kracht van het robuuste complex ‘Antoni’ schuilt in de fysieke verbinding van de dynamische omgeving met een hoogstedelijk, gemengd programma van expositie- en vergaderruimtes, hotel met restaurant, werkruimtes, winkels en diverse woningen.

Onder het gebouw komt een openbare stalling voor 2.400 fietsen. Het project aan het Stationsplein in Delft is middels een tender gewonnen door Smit’s Bouwbedrijf BV | Vink Bouw Nieuwkoop BV met een ontwerp van Studioninedots.

Living Lobby

Na het verdwijnen van het spoorviaduct ontwaakt in Delft een nieuw stadsdeel, een moderne uitbreiding van het historisch centrum: Nieuw Delft. Het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) vroeg voor het levendige Stationsplein dan ook om een prominent kopgebouw, mét aansluiting op de omgeving. De dynamiek die de locatie kenmerkt, gaf voor de ontwikkelcombinatie ruimschoots aanleiding om het publieke en collectieve karakter van het complex tot speerpunt te maken. In het glazen atrium van het gebouw, dat ‘Living Lobby’ is gedoopt, worden met expositieruimtes, werkplekken en horeca verbindingen gelegd tussen mens en techniek, innovatie en ondernemerschap. De Living Lobby fungeert 24/7 als hart van de buurt en als knooppunt in het gebouw; van hieruit zijn alle functies zichtbaar én bereikbaar. Op de verdiepingen wordt gewoond, al dan niet tijdelijk, in een hotel, in studio’s en in loftwoningen. De duurzaamheid van dit gebouw is ’state of the art’ qua materiaalgebruik, energievoorziening en flexibiliteit naar de toekomst en sluit naadloos aan bij de nieuwe duurzame initiatieven die in het gebouw plaatsvinden.

 

Project

Living Lobby en appartementen

Oplevering

2020

Opdrachtgever

Gemeente Delft,
Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft

Architect

Studioninedots

We werken samen met de beste

Een vraag over één van onze projecten? Meer informatie over ons en onze activiteiten?

Je kunt ons bereiken op 0251-27 77 77 of stuur je vraag per mail.

Ik wil meer weten over